Medicijnen en hitte – Apotheek de Fronten – Maastricht

Apotheek de Fronten

Apotheek de Fronten

Apotheek de Fronten in Maastricht biedt u de beste service voor al uw zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen op recept. Door persoonlijke aandacht en een goede samenwerking met de huisartsen in het gezondheidscentrum en in de buurt, bieden wij u zorg op maat bij uw medicijngebruik.

Inschrijven
Header afbeelding

Services van uw apotheek

Bij Apotheek de Fronten bieden wij u graag persoonlijke aandacht om u optimaal te ondersteunen bij uw geneesmiddelgebruik. Stel uw vraag aan een van onze assistentes of maak een afspraak met de apotheker. Op onze website vraagt u eenvoudig 24 uur per dag een herhaalrecept aan. Daarnaast vindt u op deze website alle informatie over geneesmiddelen, gezondheid en zelfzorg.

Medicijnen en hitte

Bij warm weer verliest u meer vocht. Drink genoeg water bij hitte. Zorg ook voor voldoende zoutinname (maar overdrijf niet).

Gebruikt u medicijnen waar u meer van gaat plassen? Overleg dan met de apotheek of met de (huis)arts. Soms moet u deze een paar dagen stoppen of halveren.

Het gaat over deze middelen:

  • plastabletten zoals furosemide, bumetanide en hydrochloorthiazide
  • bloeddrukverlagers waarvan de stofnaam eindigt op -pril of -sartan
  • diabetesmiddelen waarvan de stofnaam eindigt op -gliflozine

Ook bij andere medicijnen, zoals lithium, bloeddruktabletten, harttabletten, antidepressiva en laxeermiddelen let u op bij hitte.

Bel de apotheek of de (huis)arts als u vragen heeft of als u zich niet goed voelt bij hitte.

Kijk ook op apotheek.nl en de site van het RIVM over hitte. 

 

Hitte en gezondheid: herken de klachten en weet wat je moet doen. Oververhitting, hitte-uitputting en hitteberoerte